Stora Europatips TV-guiden: Vilken TV är bäst i test?

Stora Europatips TV-guiden: Vilken TV är bäst i test?

Dags för ny TV lagom till VM? Det finns en rad aspekter att överväga inför köp av ny TV, ska det vara en smartTV (svar: Ja självklart), LED eller OLED, storlek, etc. Ju större TV desto bättre stämmer inte riktigt. Om du har hög signalkvalitet och mest tittar på BluRay eller spelar spel i HD är en stor TV så klart att föredra, men om du har sämre bild på signalen och kikar mycket på äldre DVD så kommer en stor bild bara förstora grynigheten i bilden. Satsa på minst 100hz för att se till att din bild behålls skarp även under snabba rörelser. HDR för bästa färgåtergivning är också att föredra på dagens marknad.

Så, vilken TV har presterat bäst i olika typer av tester 2018?

LG OLED55C8PLA

OLED-skärm med mycket bra svärta, fri från rörelseoskärpa. En OLED-skärm kan också göras tunnare än en LED. 4K UltraHD (även om TV-sändningar inte kommit så långt ännu kan det kännas bra att veta att din investering kommer kunna hålla med i svängarna ett bra tag framöver). Inbyggd WiFi och ethernetanslutning, webbläsare och stöd för de flesta stora streamingtjänsterna. 55 tum stor, men mycket energieffektiv. Sammanfattningsvis kan man säga att detta är rätt TV för Europatipset!

Om du spelar mycket på Europatipset är detta TV:n du ska satsa på. Du vill ha bra uppkopplingsmöjligheter för att kunna se så många matcher som möjligt, och riktigt skarp bild utan suddighet när det går fort på planen. Med en LG OLED55C8PLA kommer du garanterat inte bli missnöjd.

Samsung UE55NU8045

Om du inte vill ha det bästa, utan hellre en riktigt bra TV till ett bra pris, är det istället en Samsung UE55NU8045 du bör vända blickarna mot. Samsung och LG är de två giganterna bland TV-tillverkarna just nu, som producerar bäst produkter och ligger i framkant vad gäller tekniken. En LED-TV med 4K UHD, i olika storlekar, med HDR. Du kan pausa i direktsändning med en extern USB-hårddisk, TV: n har röststyrning och dubbla TV-mottagare, så om du vill kunna titta på ett program medan du spelar in ett annat är detta TV:n för dig.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *