Bästa actionkamera: test av populära modeller

Bästa actionkamera: test av populära modeller

Få köp är så svåra att göra som actionkameran. Vad behöver du egentligen för dina behov? I följande test har vi testat flera actionkameror – så att du inte behöver slösa dina pengar på värdelösa modeller.

1. Gopro Hero 6.

Vi börjar med den bästa. Gopro har länge varit märket man först och främst tänker på när man tänker actionkameror, och sexan, en värdig uppföljare till den framgångsrika femman är en riktigt bra kamera. Det finns gott om tillbehör till den, den är vattentät till 10m, den överför bilder över wifi, med snabb hastighet (från 4k video i 60 bilder/s). Nackdelarna är dock priset, som är lite väl högt, och att batteritiden inte är något att skryta med.

2. Drift Ghost 4K.

Detta är en betydligt billigare apparat, som ändå ger förvånansvärt bra bild. Den filmar i 4K och 30 bilder/s, och är extra bra till exempelvis motorcyklar, eller vanlig cyklar. Den avger dock ett ansenligt vindbrus om du kommer upp i högre hastigheter.

3. Garmin virb ultra 30

Denna, återigen dyra, kamera anses vara den som bäst kan plocka marknadsandelar från Gopro. Kameran tål vatten till 40 m med hjälp av det vattentäta skalet, som dock gör kameran mycket stor. Den är röststyrd och kan också styras från mobilen. Många extra funktioner som wifi och bluetooth, och app för redigering av bilder gör detta till en värdig motståndare till Gopro.

4. Sony FDR-x3000R

Sonys actionkamera är riktigt stor jämfört med andra modeller, och marknadsförs med en fjärrkontroll med bildskärm som du kan fästa på armen. Ett billigare, men otympligare, alternativ. Den har dock skrämmande bra bildkvalitet, bättre än Gopro.

5. Rolley Youngstar

Testets förlorare. Svår att ställa in och kan inte filma i full HD. Hackar när man rör på kameran för mycket och bilden blir ganska instabil. Dock ett mycket billigt pris – och visst får man ofta vad man betalar för? Vill du ha ett billigare alternativ torde en äldre modell av exempelvis Gopro vara ett bättre val.

För att sedan kunna visa vad du filmat behöver du en riktigt bra TV, helst en TV som är bäst i test.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *