De största vinsterna på Stryktipset genom tiderna – Så blir du en vinnare!

Stryktipset

Stryktipset hade premiär så tidigt som 1934 och har sedan dess varit en favorit bland svenska spelare. Det handlar om att förutse resultatet i 13 fotbollsmatcher. Många som lyckats bra med det har blivit miljonärer under årens lopp! på Lottoradens hemsida finner du live resultat för lördagens Stryktipset omgång.

En spelare från Malmö innehar rekordet

Ett vanligt år kan Stryktipset betala ut omkring 50 miljonvinster vilket är många jämfört med andra spel i Sverige. Det är dock mycket ovanligt med vinster på över 10 miljoner när det gäller denna folkkära spelform. Rekordet ligger dock betydligt högre än så! Hösten 2011 vann en ensam spelare över 20 miljoner kronor med ett system på 64 rader. Det lämnades in i Hemköpsbutiken vid kvarteret Triangeln i centrala Malmö. Vinsten står sig som den största i historien när det gäller Stryktipset.

Stor vinstpott tack vare Wolverhampton

Ett annat sätt att mäta storleken på Stryktipsvinster är att se till hur stor den totala vinstpotten var under en spelomgång. Eller till hur mycket som totalt betalades ut till alla som hade 13 rätt, alltså de som fick in en fullpoängare. Den totala vinstpottens storlek avgörs av hur mycket det spelas för under en omgång och om det finns en jackpot med i bilden.

I december 2018 hade vi en historiskt stor jackpot på hela 25 miljoner! Det innebär att det stod ett stort belopp på spel, utöver de pengar Stryktipset vanligtvis genererar. Samtidigt var det en omgång som lockade många till spel (inte minst på grund av denna jackpot) och vinstpotten blev väldigt stor. Detta är den omgång då det omsatts mes pengar på Stryktipset, över 42 miljoner kronor. Tre vinnare vann 8,6 miljoner kronor var den omgången.

Det är inte säkert att de största vinnarna vinner de högsta vinsterna

Stryktipset är en spelform som förenar tur och skicklighet. Är du duktig har du betydligt större chans att gå med vinst i långa loppet men då handlar det i regel om att den skicklige spelaren vinner mindre priser ofta än går med plus tack vare en enstaka mångmiljonvinst.

Alla kan ha tur och få 13 rätt en enstaka gång. Att vinna ofta tyder på större skicklighet.

Det är också så att man kan påverka sina vinstchanser genom att spela många rader (eller ett stort system). Vissa spelare satsar enorma belopp på Stryktipset och tjänar ibland mindre på att ha 13 rätt än en mer tursam spelare som prickar in 12 rätt med bara några få rader. Det går till och med att gå back, trots att man vinner.

Tips till dig som vill vinna stort på Stryktipset

Hur går man då tillväga för att öka sina chanser att vinna mycket pengar på Stryktipset? Många har ställt sig den frågan under årens lopp och det finns också en hel del svar. Här har vi sammanställt några av de tips som vi själva brukar försöka följa:

Ta välgrundade beslut

Stryktipset är en kunskapstävling. Genom att hålla koll på lagen som spelar kan du skaffa dig ett försprång. Eftersom matcherna tas från olika ligor är det breda fotbollskunskaper som gäller. Se till att ha uppdaterad information om skador och avstängningar. För dig som vill hitta resultat och lottodragningar från Svenska Spel rekommenderas Lottoradens hemsida.

Våga vara den som går mot strömmen

Tippa inte alltid som alla andra. Om du bara spikar favoriterna och helgarderar osäkra matcher kommer utdelningen att bli liten när du vinner. Det gäller även om du skulle pricka in 13 rätt. Gå på känsla och spika ett par lag du verkligen tror på i matcher som anses jämna. Då blir din utdelning större när du vinner! Det här tipset är extra viktigt om du i första hand är intresserad av att vinna riktigt stora pengar och inte vill spela säkert för att vinna lite men mer ofta.

Jämför odds och streckprocent

Kolla hur lagen är streckade i relation till oddsen för de enskilda matcherna. Då kan du se om vissa resultat är överstreckade och ger dig dålig utdelning i relation till oddsen. Ofta är starkt favorittippade lag streckade i så stor utsträckning att det inte ger något att spela på dem.

Tänk långsiktigt när du spelar på Stryktipset

Kan du tillräckligt mycket om fotboll och spelformen Stryktipset har du möjligheter att vinna pengar i längden. Misströsta inte om det går dåligt i början. Det kan vara så att du haft otur och du kan också se spel som inte slår in som en chans att lära dig något. De flesta som spelar och följer fotboll med ett öppet sinne blir bättre med tiden.

Gå ihop med fler om ett stort system

Om ni är flera som spelar tillsammans ökar ni era vinstchanser genom att ni kan köpa ett större system med fler garderingar. Ni kan också ta ett mer välgrundat kollektivt beslut när det gäller hur ni ska spela. Det här är också ett kul sätt för fotbollsintresserade att umgås. SvenskaFans rapporterar veckovis om Stryktipset genom Dagens Spel. Se till så att någon i gänget har koll på vad som skrivs där.

Om ni är flera “fotbollsexperter” som gillar att läsa på inför matcherna kan ni dela upp dem mellan er och på så vis gör djupare studier än vad som annars hade varit möjligt.

Lämna in din tipsrad så sent som möjligt

Ett annat tips är att du väntar till laguppställningarna är publicerade innan du lämnar in tipskupongen. Då kan du ta dina beslut utifrån den allra senaste informationen.

En kommentar

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *