Därför är Apple CarPlay coolare än din gamla bilstereo

Därför är Apple CarPlay coolare än din gamla bilstereo

Använder du fortfarande din gamla vanliga bilstereo när du är ute och kör? Ta ett kliv in i framtiden med Apple Carplay, och du kommer inte att ångra dig.

Apple Carplay kan ta över din bils infotainmentsystem och förbättra din körupplevelse så att du i större utsträckning kan koppla av och veta att du har allt du behöver i din trofasta följeslagare – din iphone. En trådlös uppkoppling mot bilens system är såklart att föredra, men om inte bilen är kompatibel med detta är det USB-sladd som gäller. Apples gränssnitt ersätter vad som fanns där från början, och du har tillgång till all de appar du har installerade på din telefon som också är kompatibla med Carplay.

Med Carplay kan du sköta navigering, lyssna på musik, hantera samtal och meddelanden och mycket mycket mer. Tyvärr kräver Carplay ibland att du har en uppkoppling till internet, till exempel för att komma åt vissa kartor, som inte ligger offline, vilket kan bli problem för dig i de områden där du kanske mest behöver dem; såsom utomlands och längre bort från civilisationen där det är dålig täckning.

Att kunna lyssna på musik genom ditt Apple Music-konto (eller ladda ner en annan musiktjänst som exempelvis Spotify) är mycket behändigt, och du får med dig alla dina spellistor även in i bilen.

Carplays största fördel är dock Apple-assistenten Siri. Siri slår ut alla liknande röststyrda assistenter som kan finnas i bilens egna system, trots Siris ibland begränsade svenskkunskaper. Så länge din bil har en knapp för röststyrning på ratten kommer Siri att kunna hjälpa dig med navigering, ringa samtal, läsa och skicka sms. I bilar med riktigt avancerade infotainmentsystem kan Carplay tyckas onödigt, men Apple Carplay är ett bra alternativ till dagens vanligare bilstereo, och är kompatibelt med hundratals modeller från tillverkare från hela världen över. Testa Apple Carplay i bilen inför nästa långkörning, och du kommer aldrig att gå tillbaka till din gamla vanliga bilstereo.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *